KONYA / SEYDİŞEHİR - Seydişehir Halk Eğitimi Merkezi

Minik Eller Büyük Hayaller

İlçemiz genelindeki Halk Eğitimi Merkezi kurslarımızda Anaokulu, İlkokul ve Orta okul öğrencilerimizi ağırladık.

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında  öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya, Milli ve Kültürel değerleri kazandırmaya yönelik kültürel, sanatsal ve sosyal etkinlikler düzenlenmektedir. Bu amaçla T.C Milli  Eğitim  Bakanlığı  Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ‘Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla buluşuyor’ temasıyla ‘Minik Eller, Büyük Hayaller’ adlı etkinlik planlanmıştır.

Bu Kapsamda İlçemizdeki anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızın tanıtılması amacıyla Seydişehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarımızdaki faaliyetlerimiz 22-26 Nisan tarihleri arasında tanıtılıp uygulama yaptırılmıştır. Öğrencilerimiz bu tarihlerde İlçemiz bünyesinde açılan 28 farklı kurs merkezindeki kurslarımızdan kendilerine yakın olan kurs merkezlerini ziyaret edip, öğrencilerin yeni ilgi alanları ve yetenekleri keşfetmesine destek sağlamak amaçlanmıştır. İlk etapta merkez binamız, Eti Alüminyum Emine Cengiz İlkokulu, Seydişehir İmam Hatip Orta Okulu, Toki Anaokulu ve Komek kurs merkezindeki kurslarımızda öğrencilerimizi ağırladık.

Öğrencilerin Kurs Merkezleri ziyaretlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Tahir Kibar ve Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu Şube Müdürü Sayın Halim Yıldız’da eşlik etmiştir.

Ziyarete gelen öğrencilere Geleneksel E sanatlarımız, Elde kurdele işi, Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Şiş Örücülüğü, Makine Nakışları, Seramik Biçimlendirme, Dolgu Oyuncak Bebek Yapımı, Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama, Aşçı Çırağı,  Geri Dönüşümden Sanata ve Fön çekimi kurslarımız ziyaret edilip uygulama yapılmıştır..

‘Minik Eller Büyük Hayaller’ etkinliğimiz yıl boyu devam edecektir.

#seNeredeHEMorada

25-04-202425-04-202425-04-202425-04-2024